III kontakt III  AUDIO    
   Úvod
   Recepty
   Dezert zo pšenice
   Polievka na chudnutie
   Cestovinový šalát ...
   Orechová omáčka
   Kukuričná kaša
   Špenátová ryža
   Koktail zo sójového...
   Výdatná slivková kaša
   Kyslá kapusta ...
   Sviečkovica
   Špenátový nákyp
   Orechové mlieko
   Makový dezert
   Fazuľový guľáš ...
   Šípky v mede
   Jablkový koláč
   Mrkvové bochníčky
   Nakladaná kapusta
   Zelený nápoj

 

Recepty

 

Jablkový koláč

   1 kg jablk
   150 g orechov
   150 g maku
   50 g kokosu
   100 g hrozienok
   50 ml rumu
   1 čajová lyžica mletej škorice
   šťava z 1 citrona a 1 pomaranča
   orechy a sušené slivky na ozdobu

   Hrozienka umyjeme a namočíme do rumu – nemusí byť. Jablká zbavíme jadrincov a aj so šupkou jemne nastrúhame, pridáme škoricu, šťavu z citrusov a hrozienka. Premiešame a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme mletý mak, do druhej orechy. Ak treba prisladíme medom. Jablká s makom rozotrieme na spodok misy, posypeme kokosom, a navrstvíme jablká s orechami, povrch uhladíme a ozdobíme sušenými slivkami a polovičkami orechov. Môžu byť aj mandle alebo lieskovce.



   Tento recept sa nachádza spolu s ďalšími receptami v publikácii:
Detoxikácia - cesta ku zdraviu.

 

Škola verejného zdravia
Chalupkova 24
903 01  Senec

Zmeny životného štýlu a stravovania odporúčame len pod dohľadom ošetrujúceho lekára. Tieto stránky sú určené len pre súkromnú potrebu. Každé iné použitie materiálov nachádzajúcich sa na týchto stránkach je bez súhlasu prevádzkovateľa zakázané.