1/2 šálky orechov a semien
horčica
solčanka
cesnak
1/2 šálky orechov a semien (vlašké orechy, mandle, kešu, slnečnica, sezam, paraorechy) rozmixujeme s vodou na stredne hustú kašu, pridáme 1 lyžičku horčice, solčanku, strúčik prelisovaného cesnaku a ešte raz rozmixujeme.
Na jednu porciu počítame 2-3 polievkové lyžice omáčky k nastrúhanej alebo nakrájanej zelenine. Samotná zelenina je „hladná“, ale keď si k nej pridáme orechovú alebo sójovú omáčku, budeme sýtejší.
Tento recept sa nachádza spolu s ďalšími receptami v publikácii:Aká bude cena zdravia.
Škola verejného zdravia
Chalupkova 24
903 01 Senec
Zmeny životného štýlu a stravovania odporúčame len pod dohľadom ošetrujúceho lekára. Tieto stránky sú určené len pre súkromnú potrebu.
Každé iné použitie materiálov nachádzajúcich sa na týchto stránkach je bez súhlasu prevádzkovateľa zakázané.