Škola verejného zdravia, Chalupkova 24, 903 01, Senec, www.skolaverejnehozdravia.sk                         AUDIO
 
   
   Úvod
   Kurzy 2018
   Prihlášky na kurzy
   Foto - Kurzy 2013
   Foto - Kurzy 2014
   Foto - Kurzy 2015
   Foto - Kurzy 2016
   Foto - Kurzy 2017
   Kontakt

 oznam
posledná zmena
15.3.2018

 

KURZY 2018


Piešťany, Hotel Magnólia****

25.-31.5.2018

7.9.-13.9.2018

    Iste sú na svete aj horšie veci, ale ak priberieme každý rok tri kilogramy, za desať rokov ich už bude tridsať - a neraz pribudne aj vysoký krvný tlak, cukrovka, bolesti kĺbov, chrbtice, osteoporóza,...
Dôležité je, aby sme sa všetkých nadbytočných kilogramov čo najskôr zbavili a nedali chorobe šancu "zahryznúť sa" do nášho tela.
Ak sa nám podarilo pribrať 2-3 (4-6) kg, počas 3-4 (6-8) týždňov môžeme mať opäť pôvodnú váhu. A ak si budeme želať, môžeme pokračovať dovtedy, kým nebudeme opäť štíhli. Nie je to nič nezvládnuteľné - treba trochu zmeniť chute a vyberať si poraviny s nízkym glykemickým indexom. Glykemický index je číslo, ktoré nás informuje o tom, ako rýchlo sa skonzumované sacharidy objavia v krvi vo forme krvného cukru - glukózy. Čím rýchlejšie sa zvýši hladina krvného cukru po určitom jedle, tým je takéto jedlo pre udržanie telesnej hmotnosti menej vhodné. Na začiatok je dobré zaradiť niekoľko odľahčujúcich dní a po nich potraviny s nízkym glykemickým indexom - zvýšime dávky surovej zeleniny, pridáme trocha orechov, semien, varené vajíčko, surovú bryndzu a ovčí syr, zeleninové polievky.
   Nezanedbateľnú úlohu pri udržiavaní optimálnej váhy má pohyb. Hodina rýchlej chôdze denne dokáže takmer zázraky. Ak pridáme aj trochu duševnej pohody, tak tri základné piliere zdravia (potrava, pohyb, psychika) budú našimi celoživotnými pomocníkmi.

    Väčšina ľudí nemá informácie o liečebných účinkoch pôstu. Pritom je to veľmi účinná metóda, ktorá si dokáže poradiť s mnohými chronickými chorobami. Samozrejme, aj preventívne účinky sú rovnako efektívne. Liečenie pôstom sa používalo už od čias Hippokrata (460 rokov pred n.l) a používa sa nepretržite do dnešnej doby, žiaľ iba v niektorých lokalitách. U nás sa ešte len začínajú využívať nespočetné účinky tejto jednoduchej a finančne nenáročnej liečebnej metódy.


Kliknutím na termín si otvoríte záväznú prihlášku. Ak sa prihlásite na prečiarknutý termín, budeme Vás evidovať ako náhradníka.


     Kurz sa uskutoční v zrekonštruovanom hoteli Magnólia**** v Piešťanoch, ktorý sa nachádza pri Váhu neďaleko Kolonádového mosta. Kúpeľné prostredie ponúka vhodné podmienky na relaxáciu, odpočinok i na prechádzky v okolí a v kúpeľoch. Počas pobytu je možné absolvovať rôzne druhy kúpeľných procedúr.
    Ubytovanie (2.-6.p.) je v 2-lôžkových modernizovaných izbách s WC, vaňou alebo sprchou, tv prijímačom, trezorom, telefónom, fénom, chladničkou a wi-fi pripojením. K dispozícii je bazén, rôzne druhy masáži a zábalov, vírivka a sauna.
Na vyšších poschodiach (7.-9.p.) je ubytovanie v izbách s klimatizáciou.
Informácie sú aj na:
http://hotelmagnolia.sk/
    Tento pobyt je vhodný ako prevencia civilizačných chorôb, nadváhy, pre redukciu telesnej hmotnosti a tiež pre pacientov s chorobami srdca a ciev – vysoký tlak, ischemická choroba srdca, pri astme, alergii, osteoporóze, chorobách kostí a kĺbov, tučnote, zápche, oslabenej imunite, pri akné, metabolických poruchách tukov (vysoký cholesterol a tuky v krvi) a pri ďalších zdravotných problémoch.
    Obmedzenia: zákaz fajčiť, nie sú povolené domáce zvieratá.
   
 Kurz nie je vhodný po akútnom srdcovom infarkte, mozgovej príhode, embólii, trombóze, pre diabetes I.typu, pri užívaní inzulínu a liekov na riedenie krvi. Pri týchto ochoreniach je potrebná zmena životosprávy - prechod na prevažne surovú stravu.


    V cene kurzu je ubytovanie v 2-lôžkových, na požiadanie aj v 3-lôžkových izbách, surová ovocná a zeleninová šťava, očistné čaje, koktaily, šaláty, cvičenie, vychádzky, turistika, telesná analýza (meranie váhy, krvného tlaku, vody, telesného tuku, BMI,...) na začiatku a na konci pobytu, odborné prednášky na rôzne zdravotné témy (srdcovocievne ochorenia, ochorenia kĺbov a kostí, cukrovka, stravovanie, recepty a ďalšie), literatúra a lekársky dohľad. Pobyt vedie MUDr.Mária Fulová. Niektoré z príbehov účastníkov kurzov si môžete pozrieť tu. Nástup na kurz je v piatok napoludnie, odchod je vo štvrtok.
Cena pobytu je 298 , pri samostatnom ubytovaní je príplatok 19/noc.

Adresa hotela: Hotel Magnólia, Nálepkova 1, 921 01 Piešťany, telefón 00421 33 32 43 122.    
Súradnice GPS: N 48.587447 E 17.836978
Doprava:
-autom po dialnici D1, cez Piešťany po ceste č.499, na poslednom kruhovom objazde pred riekou Váh odbočiť vľavo k hotelu. Pre motoristov je k dispozícii bezplatné parkovisko (na záväznej prihláške treba uviesť EČ vozidla),
-verejnou dopravou vlakom alebo autobusom do Piešťan, potom MHD linky 1, 4, 11, 12 na zastávku Nitrianska ulica, CENTRUM, odtiaľ pešo asi 3 min.


    Ďalšie informácie (termín nástupu, príprava na pobyt, platba) zašleme prihláseným účastníkom najneskôr mesiac pred nástupom.

  Informácie: tel. číslo: 02 4592 4319 (pondelok, streda 20:00-21:00 hod. okrem termínov kurzov.  
   Počas kurzov môžete zavolať na tel.číslo:
0917 213 627   (v pondelok a stredu 20:30-21:30 hod.).                                   

   Prihlásiť sa môžete na záväznej prihláške. Na elektronickú prihlášku odpovedáme spravidla do 5 dní.


Škola verejného zdravia

Chalupkova 24
903 01  Senec

späť

Zmeny životného štýlu a stravovania odporúčame len pod dohľadom ošetrujúceho lekára. Tieto stránky sú určené len pre súkromnú potrebu. Každé iné použitie materiálov nachádzajúcich sa na týchto stránkach je bez súhlasu prevádzkovateľa zakázané.